I fredags när jag fyllde år så lagade vi en av våra favoriträtter Lammracks, Detta lammkött kom från Häljegård och deras egna ekologiska produktion (Vi serverar även detta kött på Tärnaby fjällhotell). Jag gned in racksen med rosmarin och vitlök och lät dem ligga i rumstemperatur i en timme. Sen grillade jag dem i en väldigt het grillpanna och kryddade med salt och peppar. Till detta serverade vi basilikakryddade gula och oranga morötter från Gotland som glaserats med kokosfett, sötrix flor och pressad citron och till det en tryffelsky.
Tryffelsky
Svart tryffel
1st finhackad Scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. riv ner färsk tryffel till önskad smak. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar
Svart tryffel
1st finhackad Scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. riv ner färsk tryffel till önskad smak. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar
Oj! Gud så gott. En av mina favoriter oxå. Ha det fint.
skriven