Fläskkorv med senaps-& pepparrotssås

 
 
Det här är så himla gott! Fläskkorv med senaps-& pepparrotssås, lite smörstekta morötter och färsk potatis från egen odling, mums!
 
Fläskkorv
1L vatten
3st lagerblad
7st kryddpepparkorn
1tsk salt
 
Koka upp vatten med lagerbladen, kryddpeppar och salt. Sänk värmen så det bara sjuder, lägg i korven och låt sjuda 5 minuter, dra åt sidan och håll på varmhållningtills servering.
 
Pepparotssås
50g smör
3msk vetemjöl
6dl standardmjölk
2tsk dijonsenap
1/2tsk salt
1/2krm vitpeppar
2msk riven pepparrot eller efter smak
 
Smältsmöret i en kastrull, lägg i mjölet och vispa tills den blir slät, tillsätt lite mjölk åt gången under vispning när all mjölk är i så tillsätter du salt, peppar och pepparot, låt sjuda 10 minuter, vispa lite då och då. Smaka av om det behövs mer pepparrot, salt och peppar.
 
Servera med kokt potatis och smörstekta morötter.
 

Kommentera inlägget här :