Hemma hos Erika & Hans i Boksjön

 I Lördags blev vi hembjudna till Erika & Hans i Boksjön på middag, dom bjöd på Nässelsoppa med kokt ägg, Erika hade plockat nässlorna, egenfiskad fjällröding med hembakat tunnbröd och en rabarberpaj till efterrätt från egna rabarber. Det kan man väl ändå kalla närproducerat ;) och riktigt riktigt gott var det.
Huset dom bor i med sina tre söner har dom byggt själva av en hel del återanvänt byggmaterial, vedeldar till större delen av året, naturligt och gammeldags så in i bomben med galet vacker natur vid foten av Ryfjället.
Riktigt duktiga människor på att ta hand om och värna om vår natur.
På senare tid har dom fått besök av en Räv som återkommer då Hans även har börjat mata den, den ser gammal,sliten och orkeslös ut så det är bra att Hans ger den lite mat för kanske den inte orkar jaga själv.
Vid 21,30 hälsade vi oxå på Erikas underbara mamma som är 87 år ung, pigg dam som bakar tunnbröd tillsammans med Erika och satt och väntade på att fotbollen skulle börja på tv :))
Underbar eftermiddag/kväll.
Tack för god mat och trevligt sällskap.
 

Cremant & Jordgubbar

I helgen jobbar jag mina sista timmar före semestern som börjar på Måndag så igår fick vi en liten semestergåva från finaste cheferna på hotellet.
Vi tänkte köra neröver vårt land med lite olika luddiga mål, inget superbestämt så vi får se vart vi hamnar :)
Ha en fin Lördag :)
 
 

Torsk i paket

 
Fisk i paket som man bara stoppar rätt in i ugnen sköter sig själv blir så otroligt gott och väldigt enkelt. Så ni som tycker fisk är svårt borde testa detta recept.
 
Receptet är för 4 personer
 
Torsk i packet
2 X 200g torskfilé
1st skivad gul lök
10st halverade cocktailtomater
6st grovskurrna gröna sparrisar
8st skivade färskpotatisar
1st skivad morot
1dl hackad gräslök
100g smör
 
Lägg potatisen och moroten i botten på ett aluminiumfolie. Lägg på torsken och de övriga ingredienserna. Krydda med salt och peppar. Vik ihop folien till ett paket och baka av i ugnen på 175 grader i 30 minuter.