Ett riktigt bra Karl-Johan år blev det i år och nu har vi plockat så vi klarar oss ett par år framåt.
Här lagade vi en vegetarisk hemvevad pasta med Karl-Johansvamp och salvia, galet gott!
50g smör
1dl färska salviablad (packat mått)
3st vitlöksklyftor finhackade
en nypa salt
1tsk svartpeppar nymalen
2-3dl färsk karl-johansvamp hackad
olivolja att toppa med
parmesan till servering
1dl färska salviablad (packat mått)
3st vitlöksklyftor finhackade
en nypa salt
1tsk svartpeppar nymalen
2-3dl färsk karl-johansvamp hackad
olivolja att toppa med
parmesan till servering
Smält smöret i en mediumvarm stekpanna, låt smöret bli lite lätt brynt och dofta lite nöttigt. Sänk värmen lite och tillsätt svampen, salvian, salt, peppar och låt fräsa i 3 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 2 minuter. Vänd ner pastan och blanda väl. Toppa med olivolja och riven parmesan.
Pastadeg
200g semolina mjöl
100g tippo 00
2st ägg
2st äggulor
200g semolina mjöl
100g tippo 00
2st ägg
2st äggulor
Blanda alla ingredienser till pastadegen i en skål och knåda tills degen blir smidig ca 5 minuter. Täck skålen med plastfilm och låt vila 30 minuter. Kör degen i pastamaskinen till önskad sort.
Cosmo hjälper gärna till att vakta svampen
Tvillingkarl-johan