Hemvevad pasta med Karl-Johansvamp och salvia

 
Ett riktigt bra Karl-Johan år blev det i år och nu har vi plockat så vi klarar oss ett par år framåt. 
Här lagade vi en vegetarisk hemvevad pasta med Karl-Johansvamp och salvia, galet gott!
 
50g smör
1dl färska salviablad (packat mått)
3st vitlöksklyftor finhackade
en nypa salt
1tsk svartpeppar nymalen
2-3dl färsk karl-johansvamp hackad
olivolja att toppa med
parmesan till servering
 
Smält smöret i en mediumvarm stekpanna, låt smöret bli lite lätt brynt och dofta lite nöttigt. Sänk värmen lite och tillsätt svampen, salvian, salt, peppar och låt fräsa i 3 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 2 minuter. Vänd ner pastan och blanda väl. Toppa med olivolja och riven parmesan.
 
Pastadeg
200g semolina mjöl
100g tippo 00
2st ägg
2st äggulor
 
Blanda alla ingredienser till pastadegen i en skål och knåda tills degen blir smidig ca 5 minuter. Täck skålen med plastfilm och låt vila 30 minuter. Kör degen i pastamaskinen till önskad sort.
 
 
Cosmo hjälper gärna till att vakta svampen
 
Tvillingkarl-johan
 
 

Kommentera inlägget här :