Grillade kycklinglår med sauterad spenatsallad

 
 
 
 
En underbart god ljummen sallad med lite hetta och grillade kycklinglår som lindats med bomulssnöre för att praktiskt kunna hålla i dessutom ett trevligt sätt att servera kycklingen på.
 
Sauterad spenatsallad med lite hetta
130g Babyspenat ( 2 påsar )
1 st finhackad röd chili
2 st finhackade vitlöksklyftor
6 st skivade vårlökar
10-15 st valnötter
1 st tunnskivad mozarella
2 tsk gula senapsfrön
4 msk rapsolja
s/p
 
Stek vårlök, chili, vitlök och senapsfrön på medelvärme i ca: 2 min. lägg i babyspenaten och valnötterna, fräs runt tills spenaten har mjuknat, krydda med salt & peppar.
Lägg upp på fat och vänd in mozarellaskivorna, servera med en gång.
 
Lindade grillade kycklinglår
4st kycklinglår
2tsk murgh makhani från spicemaster
1tsk grovmalen svarrtpeppar
1tsk paprikapulver
1tsk timjan
1st nypa salt
½dl olivolja
 
Blanda kryddorna med oljan och massera in kycklinglåren med det. Grilla låren på indirekt värme på grillen till en temperatur på 74 grader invid benen. Linda låren med bomulssnöre.
 
 
 

Spicemaster Murgh makhani

 
När vi gjorde dom här små köttbullarna så testade vi en krydda från Spicemaster, den heter murgh makhani och var verkligen jättegod, det smakade lite exotiskt och utland och kryddan gick väldigt bra ihop med tomatsås.
Om man ser en krydda med ett så "konstigt" namn i butikshyllan så vågar man inte oftast att köpa den för man vet ju inte vad den smakar men får man däremot chansen att prova den precis som vi har fått och upptäcker att det är en jättegod krydda, ja då är det ju en annan sak. Det vi också gillar med Spicemasters produkter är att dom är helt befriade från konstiga tillsatser, rena fina kryddor precis så som det ska vara !
Prova den här maträtten, antingen på en plockbuffé eller som helrätt, väldigt gott :)
 
Tomatbrässerade köttbullar
400g nötfärs
1st flk seggiano tomatsalsa
1st finhackad vitlöksklyfta
2st finhackade schalottenlökar
3msk olivolja
1msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
 
Blanda färs, ägg, murgh makhani och rulla till små bollar, lägg i en medelhet stekpanna med olivolja och lökarna, bryn runt om . Slå på Seggiano tomatsalsa och låt brässera sakta i 15 minuter, smaka av med salt och peppar.

Vi testar att tappa Björksav

 
Jag, Kennie och Gilla började prata om att göra en Björksirap så vi letade fram lite rör och petflaskor och började borra lite hål i några Björkar, saven började rinna ganska snabbt och ganska snart fick vi besök av en hel del myror som oxå verkade gilla den söta saven för det satt hundratals kring hålet vi borrat. Vi blev så förvånade över att den tappade saven var lika klar och fin som vatten och nu 20 liter senare ska vi reducera ner det till en liter sirap, naturens skafferi är fantastiskt.