Saffransdoftande fisk & skaldjurssoppaEfter skaldjursbuffén i lördags hos mamma så rostade jag skalen i ugnen 250o tills de vitnat lite och blivit torra.
Sen följer du bara receptet nedan.
Finhacka löken och skär moroten i små tärningar (brunoise) hetta upp oljan fräs skalen, löken och morötterna i 8 minuter. Tillsätt vatten, tomatpuré och låt koka ca 30 minuter och låt sedan dra i 30 minuter under lock. Sila bort skalen så att du bara har fonden kvar. Koka upp igen och reducera till hälften. Tärna morötter, fänkål, gullök och fräs i olivolja tillsammans med finhackad vitlök. Slå på fonden och fiskbuljongtärningar och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt saffran, krossade tomater och svarta oliver koka upp och smaka av med salt och peppar samt en knivudd cayennepeppar. Tillsätt hajmal som du skurit i stora bitar (jag använde hajmal men du kan använda någon annan sort av fast typ), musslor och räkor. Servera med grillat bröd.
Bon appètit

Dignande Skaldjursbuffé

Igårkväll bjöd mamma oss på en underbar Skaldjursbuffé med Italienskt vin till.
Efter kalaset la jag alla skaldjursskalen på en ugnsform och rostade dom i 30min. på 250 graders värme för att göra en Saffransdoftande fisk & skaldjursoppa.
Den kommer på bloggen inom kort med recept.
Ha en fin Söndag :)På Buffén:
Blåmusslor
Hjärtmusslor
Hummer
Kräftor
Räkor
Vitlöksbröd
Aioli


Matfotografering

Lite bilder som jag plåtat. Matkreatör var Jörgen Engdahl