Saffransdoftande fisk & skaldjurssoppa



Efter skaldjursbuffén i lördags hos mamma så rostade jag skalen i ugnen 250o tills de vitnat lite och blivit torra.
Sen följer du bara receptet nedan.
Finhacka löken och skär moroten i små tärningar (brunoise) hetta upp oljan fräs skalen, löken och morötterna i 8 minuter. Tillsätt vatten, tomatpuré och låt koka ca 30 minuter och låt sedan dra i 30 minuter under lock. Sila bort skalen så att du bara har fonden kvar. Koka upp igen och reducera till hälften. Tärna morötter, fänkål, gullök och fräs i olivolja tillsammans med finhackad vitlök. Slå på fonden och fiskbuljongtärningar och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt saffran, krossade tomater och svarta oliver koka upp och smaka av med salt och peppar samt en knivudd cayennepeppar. Tillsätt hajmal som du skurit i stora bitar (jag använde hajmal men du kan använda någon annan sort av fast typ), musslor och räkor. Servera med grillat bröd.
Bon appètit

Kommentera inlägget här :