Tarte Flambée


För ett par år sedan så inhyste vi Franska utbytesstudenter här hemma hos oss, dom gjorde praktik här i Umeå på Östra Gymnasiets Hotell & Restaurang program, andra året hade vi en kille boende hos oss som hette Virgil (till höger på bild)
Dom bjöd på Tarte Flambée en kväll till oss, en rätt som kommer från Alsace och ser ut som Pizza men är gjord på Cremé fraiche, lök och bacon på en tunn botten gjord på en vanlig vit bröddeg.
Prova, det är både enkelt och gott !

Internationell marknadsdag i Umeå !


Idag var jag och vandrade på den Internationella marknaden här i Umeå och köpte lite goda ostar, korvar, skinka och oliver som vi ikväll har avnjutit med foccacia och lite rött.
Den illgröna osten som ser galet farlig ut men innehöll Pesto på Basilika var helt underbar.
Har ni möjlighet så gå dit imorgon och göra lite goda "deal" med fransmännen som står och säljer, dom var otroligt trevliga !

Fantastiska grill sommar :o)

...både på stranden och vid grillpannan, man ligger och grillar sig med sololja på beachen och hemma kör man grillolja på köttet ;)
Hela sommaren grillas det hejvilt i Sverige och vi svenskar är faktiskt bäst i hela världen på just grillning !
Så även denna afton när jag tyckte att jag gjorde ett fynd på Maxi på färsk Oxfilé 199:-kg.
Min fru tyckte det var lite dyrt men oj oj oj så gott det är :)Tzatsiki
5 dl grekisk yoghurt naturell
1 st gurka, stor
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk vinäger
2 tsk olivolja
2 st vitlöksklyftor, riven eller mycket finhackad

Tillagning

Riv gurkan och blanda med lite salt låt rinna av i ca 1 timme i en sil. Riv vitlöken blanda med yoghurten och övriga ingredienser. låt stå i kyla ca 1 timme.