![](https://cdn2.cdnme.se/1610674/8-3/kottsoppa-svensk-husmanskost-soup_5fb7bac5e087c3359364c993.jpg)
Vi gör nog köttsoppa på samma sätt som alla andra, en klassisk Husmansrätt som man inte ska peta i för mycket tycker vi, den är helt perfekt som den är med det gamla sättet att tillaga den på.
Köttsoppa
600g högrev eller fransyska skuret i större kuber
8st potatisar fyrdelade
3st skalade slantade morötter
2st skalad tärnad palsternacka
2dl tärnad rotselleri
2st stänger slantad stjälkselleri
2dl strimlad purjolök
1st stor gul lök i bitar
6st kryddpepparkorn
2st lagerblad
3msk koncentrerad kalvfond
Salt
Vatten
Lägg det tärnade köttet i en gryta och slå på vatten så det blir ca 5cm över köttets mängd. Koka upp och skumma av, lägg i kryddorna och förkoka köttet 30 minuter.
Lägg i resten av ingredienserna och låt koka på medelvärme tills köttet är mört och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.