Här kommer ett recept på en krämig vitlökig och lite het sås till fläskkött, vi valde att servera med ugnsrostad potatis med örter och vitlök men man kan även servera till ex.vis pasta, blomkålsris, helstekt blomkål/selleri i ugn eller zuccini-spagetti, det finns många sätt att servera den till då det passar till det mesta, bara välj själva!
3-4st benfria kotletter
1tsk paprikapulver
2tsk olivolja
2msk smör
6st vitlöksklyftor finhackade
1st liten gul lök finhackad
1dl kycklingbuljong
3dl grädde
1tsk paprikapulver
2tsk olivolja
2msk smör
6st vitlöksklyftor finhackade
1st liten gul lök finhackad
1dl kycklingbuljong
3dl grädde
1dl helmjölk
1L baby spenat
1tsk Italian seasoning (recept nedan)
1tsk chiliflakes
½dl riven parmesan
skuren färsk persilja
1L baby spenat
1tsk Italian seasoning (recept nedan)
1tsk chiliflakes
½dl riven parmesan
skuren färsk persilja
s/p
Rubba kotletterna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidorna.
Hetta upp en stekpanna till medelhög temp och stek kotletterna i olivoljan 3-5min. per sida beroende på tjockleken, ta bort från pannan och lägg åt sidan.
I samma panna med fettet kvar, tillsätt smöret och fräs lök, vitlök, chiliflakes och Italian seasoning tills löken blir genomskinlig, slå på buljongen och låt sjuda ett par minuter.
Häll i grädden och mjölken och låt koka upp, sänk värmen tills det bara småsjuder.
Lägg i spenaten och rör om tills den vissnat, häll på parmesanen och låt smälta, lägg i kotletterna och låt köttet bli genomvarmt genom att ösa såsen över dom.
Sprinkla in persiljan och servera genast.
Italian Seasoning
3msk torkad persilja
3msk torkad basilika
2 1/2msk torkad oregano
1tsk torkad timjan
1tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk torkad rosmarin
1/2tsk chiliflakes
1/4tsk svartpeppar
3msk torkad basilika
2 1/2msk torkad oregano
1tsk torkad timjan
1tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1tsk torkad rosmarin
1/2tsk chiliflakes
1/4tsk svartpeppar
Blanda allt och lägg på burk med tättslutande lock, förvara i rumstemp.