![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1610674/images/2012/rodbetor_50767171ddf2b375e9000f98.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1610674/images/2012/panerad-roding-rodbetor_5076717de087c310be9fbaa7.jpg)
Att panera fisk enligt lågkolhydratsmetoden är faktiskt mycket godare än att göra det på det gamla viset med vitt mjöl & ströbröd, tänk bara på Husmansklassikern Manadelpanerad Torsk och hur suveränt bra mandelsmaken gifter sej med fisken. I den här paneringen är det tillsatt lite Emmentalerost som är en otroligt god och smakrik ost som ger en god karaktär till rätten, får ni inte tag i Emmentaler så försök få tag i Gruyere.
Recept för 2 pers.
2st rödingfiléer
2msk linfrö
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
80g riven Ementalerost
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpeppar
100g smör
2msk olja
Vänd fisken i mandelmjölet och vispa upp ägg med den rivna osten, vänd sedan fileérna där i.
Blanda resterande torrvaror och panera sedan fisken där i.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i filéerna och stek till en gyllenbrun yta.
Vi serverade med ugnsrostade rödbetor, fänkål, sugarnaps, rödlök, babyspenat, paprika och morötter.