Oj oj oj nu är det mycket svamp i skogarna. Här kommer ett recept på en lågkolhydratscrepes med kantareller och renstek som är perfekt till brunch innan man ger sig ut i skogen.
Crepes
6st ägg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning
Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
Fyllning
1½dl finstrimlad purjolök
3dl vispgräddde
100g färska kantareller
100g strimlad rökt renstek
1msk kycklingfond
6st ägg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning
Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
Fyllning
1½dl finstrimlad purjolök
3dl vispgräddde
100g färska kantareller
100g strimlad rökt renstek
1msk kycklingfond
Fräs löken, svampen och rensteken i smöret. Slå på grädden, fonden och låt koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p
Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven västerbottenstost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven västerbottenstost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
Mums :D
skriven