Västerbottenscrepes

 
Oj oj oj nu är det mycket svamp i skogarna. Här kommer ett recept på en lågkolhydratscrepes med kantareller och renstek som är perfekt till brunch innan man ger sig ut i skogen.
 
Crepes
6st ägg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning

Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

Fyllning

1½dl finstrimlad purjolök
3dl vispgräddde
100g färska kantareller
100g strimlad rökt renstek
1msk kycklingfond
 
Fräs löken, svampen och rensteken i smöret. Slå på grädden, fonden och låt koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p

Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven västerbottenstost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
 

Kommentarer :

#1: rememberthiis.blogg.se

Mums :D

skriven
#2: Marja-Liisa Huuhtanen

Du är jävligt duktig att fixa goda rätter. Tack.

skriven
#3: ɑ n n i k ɑ

Mums!

skriven
#4: Martina

Tack för bra tips! Har själv plockat karljohan svamp så det får bli dem istället för kantarellerna ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :