500g köttfärs
1st ägg
6 skivor Italiensk salami
1brk Cantadou vitlök och örter
8st blad färsk basilika
S/P
olivolja
100g rotselleri,
100g morötter
100g palsternackor
200g potatisar
smör
S/P
2dl vispgrädde
1st ägg
persilja
Blanda färsen med ägg och krydda med s/p. Kavla ut den på plastfilm. Bred på Cantadou jämt över hela färsen. Lägg på parmaskinkan lite omlott. Lägg sedan på basilikan.
Rulla ihop ganska hårt och lägg i en form som är smord med olivolja.
Baka av den i ugnen 175o i ca 40 minuter.
Skala och riv rotfrukter och potatis grovt och blanda med ägget och s/p. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg rotfrukterna och platta ut det i hela pannan. Stek ca 5 min. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner. Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja.
Såsen
1brk créme fraiche gourmet Årets kock KarlJohan, timjan och citron
1st finhackad banan charlottenlök
S/P
Blanda alla ingredienser