Oxfilé Provencale
4pers.
600g. Oxfilé
1,2kg.Potatis
6 Vitlöksklyftor
200g. smör + 100g. till stekning
Bladpersilja
1/4 citron
Grovmalen svartpeppar
Salt
Kvist tomater
Bacon
Sparris
1msk.Råsocker
1msk.Vinäger
Gör så här:
Vitlökssmöret: Rör ihop smör och 5 vitlöksklyftor med saften från den pressade citronen och hackad Bladpersilja.
Potatisen: Skala Potatisen och skiva den tunt, spola av i vatten och stek sen i smör några minuter och tillsätt en finhackad vitlöksklyfta samt salt & peppar.
Krydda Oxfilén med salt och peppar, bryn den runtom i en stekpanna, lägg i ugnfast form och sätt i ugnen på 100grader och tills den har en tjärntemperatur på 60 grader.
Ta ut den och linda in den i aluminiumfolie, höj sedan temperaturen i ugnen till 225grader för tillagning av potatisen.
Lägg potatisskivorna som du har stekt i en form och baka i ugnen tills dom blir mjuka.
Skiva Oxfilén i halvcentimeter tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen, klicka ut vitlökssmöret ovanpå köttet.
Baka av i ugnen tillsammans med baconlindad Sparris.
Lägg upp på en tallrik, först potatis sen köttet och den baconlindade sparrisen, sen Tomaterna som du har stekt i lite olivilja, råsocker, vitlök och vinäger.
Smaklig spis.