Söndagsmys
Enkelheten själv med gravad lax fylld med pepparrotsost från cantadou som blandats med creme fraiche, lite peppar och ruccolasallad som lindas in i rullen, mums :))
Torskburgare med saffransailoi
Torskburgare
400 g färsk torsk
en halv gul lök
1 ägg
2 msk vispgrädde
1tsk sambal oelek
1 dl cocosmjöl
smör till stekning
salt och peppar
Kör den benfria torsken i matberedare tillsammans med grovt hackad lök, Sambal Oelek. Knäck i ägget och tillsätt matlagningsgrädden. Salta och peppra. Kör till en slät färs.
Forma färsen till fyra lika stora biffar och vänd dem i cocosmjöl. Stek dem gyllenbruna i smör, 3-4 minuter på varje sida.
Saffransaioli
2-3 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2.5 dl neutral olja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
0.5 g saffran, ca (1 pkt)
Saffransaioli
Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
Tillsätt äggulorna.
Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
Servera med knaperstekt bacon och friterad rödlök.