Våra bästa vänner bor ju här i Tärnaby så beslutet att flytta hit var inte så svårt, jag har kommit igång på mitt nya jobb och trivs som fisken i vattnet.
Det har inte blivit någon matlagning att prata om i veckan men våra vänner har sett till att vi får i oss mat i allafall :) Så idag bjöd dom på en fantastiskt god middag på ugnsbakad Lax med smörstekt Sparris och Hollandaise och en supergod sommarsallad med Fetaost. På sidan serverades en Caprese (Tomater med mozarella & rödlök)
Recept på Hollandaise:
3 äggulor
400 gram smör
2 tsk vinäger
citronjuice från en halv citron
s/p efter smak.
Gör såhär:
Vispa äggen, citronjuicen och vinägern i ett varmt vattenbad.
skira smöret på låg temperatur så att de smälter men inte bryns.
vispa sedan försiktigt med en jämn ström ner smöret i äggen så att såsen emuljerar utan att spricka.
ett tips är att se till att äggen och smöret håller samma temperatur, förslagsvis 64 grader så blir det mycket lättare att få såsen att emuljera.
När du vispat såsen klart smakar du av med salt och peppar. Du kan med fördel hacka ner färsk dill precis innan servering så att örterna bevarar sin fina gröna färg.
P.s Titta vilken fin tallrik som maten serverades på med renar och fjäll :)