God Onsdagsmiddag på fisk !

 
 
Att panera fisk enligt lågkolhydratsmetoden är faktiskt mycket godare än att göra det på det gamla viset med vitt mjöl & ströbröd, tänk bara på Husmansklassikern Manadelpanerad Torsk och hur suveränt bra mandelsmaken gifter sej med fisken. I den här paneringen är det tillsatt lite Emmentalerost som är en otroligt god och smakrik ost som ger en god karaktär till rätten, får ni inte tag i Emmentaler så försök få tag i Gruyere.
 

Recept för 2 pers.

2st rödingfiléer
2msk linfrö
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
80g riven Ementalerost
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpeppar
100g smör
2msk olja

Vänd fisken i mandelmjölet och vispa upp ägg med den rivna osten, vänd sedan fileérna där i.
Blanda resterande torrvaror och panera sedan fisken där i.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i filéerna och stek till en gyllenbrun yta.

Vi serverade med ugnsrostade rödbetor, fänkål, sugarnaps, rödlök, babyspenat, paprika och morötter.
 
 
 
 

Middagstips på P4 Västerbotten

Nu kan ni lyssna på P4 Västerbotten där jag ger ett tips på en 3-rätters lågkolhydratsmiddag, om man vill hoppa fram så kommer det ca: 06.50 in i programmet.
Tryck på länken.
 
http://sverigesradio.se/sida/ljud/4229003
 
 

Morgonens Frukost

 
En underbar lördagsfrukost med pocherat ägg, hembakat lowcarb bröd och mozarella på en bädd av en god dressad sallad.
Ha en underbar Lördag alla ni där ute :)