Då var det dags för lite svampplockning igen men nu är det Trattkantareller som gäller så idag drar vi mot Umeå och stannar där resten av veckan.
Vi ska även hinna med lite fotojobb när vi ändå är där för sen kommer vi nog inte ha tid att besöka Umeå igen förrän nästa vår/sommar + att det inte är så roligt att köra på vintervägar här i fjällen så vi brukar hålla oss hemmavid hela vintern.
Här kommer ett recept på en jättegod sallad med asitiska smaker, vi har gjort den en gång förut och då hade vi äggnudlar till och det kan man ha om man vill men det går lika bra utan :)
1/2 gurka i strimlor
2 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 gr cashewnötter
250 gr blandad sallad
150 gr färska böngroddar
150 gr rivna morötter
4 strimlade kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
3 vitlöksklyftor
2 citrongräs (endast den vita delen)
1 msk fisksås
1 tsk sötning
Nuoc cham-sås:
1 röd chili (kärna ut och strimla)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk sötning
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)
Blanda alla ingredienser till såsen och låt den
helst stå och dra till sig i 30 min.
Blanda marinaden till kyckling och blanda med kycklingen.
Låt den dra till sig!
Dela gurkan på längden.
Skiva salladslöken, och rödlöken tunt. Grovhacka myntan
och koriandern. Finhacka nötterna. Värm lite olja i
stekpanna alt. wok och stek kycklingen tills den är färdig.
lägg sallad och böngroddar på botten i fyra djupa skålar.
toppa med morötter, gurka,
rödlök, kyckling, cashewnötter, mynta, koriander och salladslök.
Ringla sedan över såsen, och servera
mer av såsen bredvid.