Så otroligt mustig och härlig gryta i höstmörkret.
Receptet är för 4 personer
800 g kalvinnanlår
3 st gula lökar
2 st morötter
3 st gula lökar
2 st morötter
80g champinjoner
5 st kryddpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
3msk rosépeppar
3st lagerblad
1 tsk timjan
3st lagerblad
1 tsk timjan
2msk tomatpuré
0.5 l kalvfond
salt
peppar från kvarn
smör
hackad persilja
1 flaska kraftigt rödvin
Skär fransyskan i 5cm stora bitar (jo de är stora men det blir saftigare och mörare då). Bryn i smör, salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
Tillsätt buljong och låt koka upp, skumma väl av grytan. Tillsätt vin, krossad tomat och kryddor. Koka kalopsen sakta under lock i ca 1 timme. Stek lök, champinjoner och tillsätt den i grytan tillsammans med skivade morötter och koka tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
0.5 l kalvfond
salt
peppar från kvarn
smör
hackad persilja
1 flaska kraftigt rödvin
Skär fransyskan i 5cm stora bitar (jo de är stora men det blir saftigare och mörare då). Bryn i smör, salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
Tillsätt buljong och låt koka upp, skumma väl av grytan. Tillsätt vin, krossad tomat och kryddor. Koka kalopsen sakta under lock i ca 1 timme. Stek lök, champinjoner och tillsätt den i grytan tillsammans med skivade morötter och koka tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.