En perfekt rätt för att ha klart efter brasan på valborgsmässoafton. Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda.
Receptet är för 4 personer
Frittata di spinachi
4st ägg
100g riven parmesanost
1st riven vitlöksklyfta
1krm svartpeppar
200g färsk babyspenat
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar.
100g riven parmesanost
1st riven vitlöksklyfta
1krm svartpeppar
200g färsk babyspenat
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Häll i smeten i panna och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg. lägg upp på en plastfilm, rulla till en rulle och låt svalna. Skär upp i lagom strora bitar.
Zucchini al pomodoro
1st skivad zucchini
1st sats med tomatsås
Salta den skivade zucchinin och lägg i ett durkslag så den får vattnas ur.
1st sats med tomatsås
Salta den skivade zucchinin och lägg i ett durkslag så den får vattnas ur.
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Salt och svart peppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Torka av zucchinin med hushållspapper och stek i olivolja på båda sidorna. Häll på tomatsåsen, rör om och låt svalna.
Insalata di caprese
1st buffelmozzarella
Hackad scharlottenlök eller rödlök
Strimlad basilika
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Varva med mozzarella och tomaten. Strö över löken, basilikan, rippla över olivolja, strö över salt och peppar.
Ugnsbakade plommontomater
4st plommontomater
Tunnskivade vitlöksklyftor
Torkad timjan
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Halvera tomaterna och lägg i en ygnsfastform. Lägg på tunnskivad vitlök, strö över salt, peppar och rippla lite olivolja på. Baka i ugnen på 150grader i ca 45 minuter eller tills de får en fin färg.
Marinerad vitlök
1 msk tomatpuré
1 msk Sambal oelek
1st chilipeppar
1,5 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
Sterilisera era burkar genom att koka dem i vatten.
Blanda ihop marinaden och skala vitlöksklyftorna.
Stormkoka klyftorna med 2-3 dl vatten, en tesked salt och 1/2 dl vitvinsvinäger i ca 2-3 min. Lägg sedan i en sil så att de får rinna av ordentligt. När klyftorna runnit av så lägg i burkarna och häll på marinaden. På med locken och blanda ihop alltihop genom att vända burkarna några gånger. Låt stå i kylskåp i 3-5 dygn innan avsmakning.