Vi provade Anammas vegetariska vegobullar som ska efterlikna köttbullar, väldigt snygga och trovärdiga och smakar helt okej, en gräddsås, lite lingon och ärtor samt kokt potatis till det så har man en väldigt god vegetarisk husmanskostmiddag.
Torskrygg med smörsauterade primörer
Receptet är för 4 personer
Torskrygg
4X180g torskrygg eller torskfilé
1dl vitt vin
6dl vatten
1st lagerblad
3st kryddpepparkorn
1st grovhackad vitlöksklyfta
1msk salt
Lägg torsken i en form. Koka upp alla ingredienser och slå över torsken. Täck med plastfilm och låt vila 15-20 minuter.
Smörsauterade primörer
600g lätt kokta små potatisar (till sommaren gärna färskpotatis)
150g suger snaps
150g grön sparris skurna i bitar
80g vårlök skurna i bitar
150g smör
Smält smöret i en panna, låt primörerna sautera i smöret sakta tills de blir varma. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp & garnera med färsk dill, strimmlat citronskal och häll smöret över.