Franska "Morue en papillote" betyder "Torsk i papper" fisk som är tillagad i pappers- eller foliepaket för att sky och smakämnen skall tas till vara.
Den här rätten är så enkel och god, man behöver inte stå och koka och steka maten utan man slänger bara in allt i ett paket och sen så sköter det sej själv i ugnen, det går att variera som man vill och jag lägger alltid i det som jag tycker är gott och samtidigt kan man rensa kylskåpet lite grann.
Receptet är för 2 personer
Torsk i paket
400g torskfilé
1st tunnskivad morot
6st tunnskivad potatis
2st tunnskivade vitlöksklyftor
2st strimlad vårlök
1st strimlad gul lök
1st finhackad röd färsk chili
2dl delade svarta oliver
4 kvistar backtimjan
3 citronskivor i varje paket
2x25g smör
s/p
2st ark smörpapper
Fördela torsken och de övriga ingredienserna på smörpappret, vik ihop till paket och baka av i ugnen på 200 grader tills du får 54 graders kärntemperatur på fisken ca: 20 minuter.