Klassisk husmanskost när det är som bäst. Servera med grönpepparsås, gröna ärtor, rårörda lingon och kokt potatis.
Köttfärslimpa
500g fläskfärs
500g nötfärs
2st små finhackade gula lökar
3st mosade kalla potatisar
2st ägg
10g salt
Svartpeppar
3dl vispgrädde
Lite smör att steka löken med
Stek löken mjuk i smör och låt svalna. Blanda alla ingredienserna i en bunke, lägg ett bakplåtspapper på en plåt, lägg smeten på och forma till en limpa med blötlagda händer. baka i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemperatur på 70 grader.
Grönpepparsås
½st finhackad gul lök
3msk grönpeppar i lag/el.torkad
5dl vispgrädde
2msk kalvfond
20g smör
s/p
Fräs löken och grönpepparen i smöret, slå på grädden och fonden. Låt reducera till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3msk grönpeppar i lag/el.torkad
5dl vispgrädde
2msk kalvfond
20g smör
s/p
Fräs löken och grönpepparen i smöret, slå på grädden och fonden. Låt reducera till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.