Biff à la Lindström görs oftast på nötförs men jag tycker det blir godare och saftigare med blandfärs.
Servera med kokta gröna ärtor och kokt/stekt potatis.
Servera med kokta gröna ärtor och kokt/stekt potatis.
Biff à la Lindström
400g blandfärs
1st ägg
½dl vispgrädde
2msk kalvfond (koncentrerad)
2dl vatten
2msk riven kokt kall potatis
2msk hackad inlagda rödbetor
2msk hackad kapris
2msk riven gul lök
400g blandfärs
1st ägg
½dl vispgrädde
2msk kalvfond (koncentrerad)
2dl vatten
2msk riven kokt kall potatis
2msk hackad inlagda rödbetor
2msk hackad kapris
2msk riven gul lök
Salt
Svartpeppar
Smör att steka med
Svartpeppar
Smör att steka med
Koka upp vatten och fonden, låt svalna. Blanda samman färsen med ägget. Tillsätt grädden och ½dl av buljongen som du kokade, rör ner potatis, lök, rödbetor och kapris. Smaksätt med salt och peppar. Forma till biffar med blöta händer, bryn biffarna på båda sidorna i smöret. Häll över resterande av fonden och låt sjuda sakta i 15 minuter.