Enkel och snabblagad vegetarisk maträtt med smaker av mellanamerika, vill man så kan man servera tortillachips som man dippar i den hemgjorda guacamolen till själva maträtten.
2 port.
2 st halverade sötpotatisar
2 msk olivolja
½ tsk cayennpeppar (delat)
½ tsk spiskummin
1 st rödlök hackad
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor
1.5 dl grönsaksbuljong
1 st avokado
3 msk färsk koriander
2 msk limejuice
5 dl babyspenat
2 msk keso
s/p
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen och pensla med olja uppe på, krydda med hälften cayennpepparn och hälften av spiskummin.
Lägg på ugnssäkert fat och låt gå i ugn i 25 minuter.
Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek lök & vitlök 2-3 minuter, de får inte ta färg.
Tillsätt bönorna, buljongen och resterande av spiskummin och cayenn, salta efter smak och låt puttra tills vätskan har reducerats, ca:10 min. Sist i med babyspenaten och en matsked limejuice, låt gå tills spenaten har vissnat av värmen.
Skala och mosa avokadon, lägg i 2 msk hackad koriander, i msk limejuice och lite salt, blanda runt och ställ svalt.
Ta ut potatisarna, ta en gaffel och tryck ner lite grann på toppen av potatisen så det blir en liten fördjupning, fördela bönblandningen jämt, lägg på guacamolen, lite av keson och garnera med färsk koriander.
Smaklig vegetarisk spis !