Tipsar om våran Nyårsfavorit, vill man lyxa till det någon gång så är det ju just på Nyårsafton.
Receptet är för 2 personer.
Tournedos Rossini
2X180g mittbit oxfilé
2st utstansade brödskivor
2st skivor foie gras de canard
Salt
Svartpeppar
Smör att steka med
Hyvlad Fransk hösttryffel
Gnid in salt och svartpeppar på oxfilén. Bryn oxfilén runt om i smör på hög värme. Stek klart i ugnen på 180 grader tills köttet har en kärntemperatur på 52 grader, ta ut och låt vila i folie i 5 minuter. Stek brödskivorna gyllene i smör, lägg brödet på köttet sen en skiva pastej och sist hyvlad tryffel.
Maderiasåsen
1dl röttvin
1dl Maderia
3dl vatten
3msk kalvfond
2msk smör
1msk mjöl
1tsk svartpeppar
Salt
Smält smöret i en panna tillsätt pepparn och mjölet, bryn sakta tills du får en lätt brun färg och en nötig doft, Tillsätt vinerna och fonden, låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka 30 minuter.
Lök och baconfräst haricot verts
12st haricot verts
1msk finhackad lök
1msk strimlad bacon
1maks smör
1msk olivolja
Smält smöret i oljan på medelvärme, lägg i löken, baconet och fräs tills löken blir mjuk, lägg i haricot verts och höj värmen fräs tills någon minut under omrörning.
Potatis och ostbakelse
300g grovriven okokt potatis
80g riven prästost
1dl riven gul lök
2msk smör
1msk olivolja
1msk salt
1tsk svartpeppar
Smält smöret i olivolja i en stekpanna på medelhög värme, lägg i potatis, lök, salt, peppar och fräs under omrörning tills potatisen blivit mjuk. Blanda ner osten och pressa i runda utstiickare på en plåt med bakplåtspapper, stek i ugnen på 180 grader i 10-12 minuter.