En väldigt enkel och snabb kycklingsallad med få ingredienser som smakar så mycket mer än vad man kan tro när man kollar receptet, fantastiska smaker med myntan och aprikoserna och vinegretten gjord på egengjord buttermilk.
Vad är Buttermilk? Lite grann av motsvarigheten till den svenska kärnmjölken säger dom som vet så får man tag i kärnmjölk så använd det men annars funkar det bra med den egengjorda.
1st helgrillad kyckling dragen i bitar.
Salladen
8 stänger stjälkselleri diagonalt tunnt skivade+selleriblad till garnering
4st klyftade färska aprikoser (ej torkade på påse)
1dl myntablad
Blanda ihop i en skål.
Buttermilk
2,3dl mjölk
1msk vinäger
Blanda och låt stå i 10 minuter.
Vinegrette
1dl buttermilk el. 1dl kärnmjölk
1,5tsk salt
3msk vitvinsvinäger
2tsk honung
1tsk svartpeppar
Blanda och slå över selleri & aprikosblandningen.
150g blåmögelost
1dl myntablad
Blanda salladen med kycklingen, lägg mögelost, myntablad och selleriblad på toppen.
Dra några drag med svartpepparkvarnen över hela salladen.