En supermumsig dessert att servera efter en god måltid.
Tobleroneparfait
60 g Toblerone
1 msk strösocker
1 äggula
2 dl vispgrädde (knappt)
1 msk strösocker
1 äggula
2 dl vispgrädde (knappt)
Vispa först grädden i en bunke. Vispa därefter äggulan och sockret i en annan bunke över ett varmt vattenbad eller i kastrull på en inte alltför varm spisplatta.
Ta äggsmeten från värmen och fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus. Det går lättast med en elvisp.
Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vänd ner den och den vispade grädden i äggsmeten. Häll upp i en skål eller småformar och ställ in i frysen.
Ta äggsmeten från värmen och fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus. Det går lättast med en elvisp.
Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vänd ner den och den vispade grädden i äggsmeten. Häll upp i en skål eller småformar och ställ in i frysen.
När parfaiten stelnat, servera och garnera med bär eller bärsås, tex jordgubbs eller hallon.