En fräsch version på Lasagne där vi bytte ut pastan mot zucchini och istället för den klassiska mornaysåsen gjorde vi en oströra på ricotta. Det blev verkligen jättegott, så vi vågar dela med oss av receptet till er ;)
Köttfärssås
½kg köttfärs
½tsk salt
Stek köttfärsen i lite olivolja tills den är genomstekt, sila bort det överflödiga fettet och ställ åt sidan.
Stek:
½ stor el. en liten gul lök hackad
4st vitlöksklyftor mosade
1brk krossade tomater från Mutti
1/4tsk salt
1/4tsk svartpeppar
3msk färsk skuren basilika
Stek först löken 3-4 min. på medelhög värme, lägg i vitlöken och fräs ytterligare 1 minut.
Häll i krossade tomater och kryddorna, låt koka upp, lägg i basilikan och köttfärsen, sänk temperaturen och låt småputtra under lock i 25 minuter.
Ostkräm
250g ricotta
1dl riven parmesan
1ägg
Blanda allt i en skål och ställ åt sidan.
Förbered zucchinin
3st medelstora zucchinis skivas med mandolin på längden till 3mm tjocka skivor.
Strö över en matsked salt , blanda runt och låt dra i 15 minuter.
Klappa av varje skiva med lite hushållspapper när saltet har dragit färdigt.
Pensla en grillpanna med lite olivolja och grilla varje skiva ca: 2-3 min. på varje sida.
Sätt ugnen på 225 grader.
2+1st mozarella riven i strimlor.
Montera Lasagnen med att varva först zucchini i botten, sen strimlor av mozarella, sen ett lager köttfärs, sen ett lager ostkräm, upprepa från början.
Ställ in Lasagnen övertäckt med folie i ugnen på 225 grader i 20 minuter, ta ut och lägg på den sista strimlade mozarellan, låt gå i ugn utan folie 10 minuter till eller till osten fått en gyllengrillad färg.
Servera med en klick cremé fraiche, lite strimlad vårlök.
Vill man ha lite hetta så passar några droppar Tabasco alldeles utmärkt till.