LCHF Pizza med hemgjord kebabdressing

 
Provade att baka LCHF-pizza på Gourmetstålet från gourmetstål.se som blev väldigt mycket krispigare och godare på detta vis. Vi gjorde kebabpizza med kött från Järvsökebab som jag tycker är väldigt god med en otroligt god hemgjord kebabdressing.
Pizzabotten till två runda.

5 dl mandelmjöl 
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven Parmesanost

Sätt in Gourmetstålet i ugnen näst högst upp och värm upp på 225 grader i 40 minuter. Blanda alla ingredienser till pizzan och låt svälla i 10 minuter, Lägg ett bakplåtspapper på pizzaspaden, smeta ut degen till en rund pizza, för över på stålet och grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Ta ut pizzabottetn, ta bort bakplåtspappert och låt botten svalna på ett galler. Höj temperaturen till 275-300 grader och låt stålet värmas ytterligare 10 minuter. Toppa med er favorittopping och grädda tills pizzan fått fin färg och njut.
 
Kebabdressing
1dl majonäs 
1dl creme fraiche
½dl gräddfil
2msk hemgjord kebabkrydda (recept nedan)
salt
 
Blanda och smaka av med salt, låt stå i 30min. före användning.
 
Kebabkrydda

2 msk malen kummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 msk chilipulver
1 msk timjan
1 tsk oregano
1 tsk malen koriander
1 tsk senapspulver
1 tsp malen svartpeppar
1/2 tsk gurkmeja
1/4 tsk kanel

Blanda väl och lägg på burk, förvara torrt.

 

Szechuan Beef stir fry

 
Marinad
450g nötkött
1st äggvita lättvispad
1msk olja
1/2tsk salt

Såsen
2msk risvinäger
1msk kinesiskt risvin
1msk ljus soya
1msk mörk soya
1msk kinesisk chiliolja (recept nedan)
1dl köttbuljong
1msk socker
1msk maizena

Stir-fry
1msk maizena
½dl olja
1st lite skivad gul lök
1msk dou ban jiang
4st torkade chilis
1msk riven ingefära
1msk riven vitlök
½röd paprika skivad
½grön paprika skivad

Rostade sesamfrön, vårlök och färsk koriander till garnering.
 
Skär köttet i tunna skivor, blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet, blanda väl med händerna och låt marinera  i 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.
Hetta upp en wok och stek hastigt köttet, lyft upp köttet med en hålslev och ställ åt sidan.
Lägg i ½dl olja i den varma woken och tillsätt chili, vitlök, ingefära och dou ban jiang, stek i 30 sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och stek på hög värme 2min. under omrörning, slå på såsen och låt få ett uppkok och tillsätt köttet, låt brässera i 1 minut. Lägg på uppläggningsfat och garnera med sesamfrön och färsk koriander.
Servera med Basmatiris.
 
Chinese Chili oil
1dl chiliflakes
½dl rostade jordnötter grovt igenomhackade
1tsk salt
2dl olja (jordnöts-raps eller matolja)
1msk rostade sesamfrön
10cm kanelstång
2st stjärnanis
2st vitlöksklyftor lätt tilltryckta
 
Blanda ihop chili, salt, sesamfrön och jordnötter i en värmetålig skål.
Hetta upp en panna med oljan, lägg i vitlök, kanel och anis, stek på medelvärme tills vitlöken blir lätt gyllene, får inte brännas vid.
Låt oljan svalna 1 minut innan den hälls över chiliblandningen (annars kan den bränna vid kryddorna och då blir det inte gott)
Blanda runt och låt svalna helt, häll sedan på steriliserad burk så håller den upp till ett halvår i kylskåpet.
 

Fläskkotletter och champinjoner i Cajunsås

 
Enkel och jättegod cajunkryddad middagsrätt som går snabbt att slänga ihop, vi blandade ihop cajunkryddan själv, det blir så mycket godare då.
 
4st fläskkotletter
salt & svartpeppar
2msk smör
1st gul lök hackad
5dl skivade champinjoner
3st finhackade vitlöksklyftor
3dl kycklingbuljong
2st lagerblad
3dl creme fraiche
1msk cajunkrydda
1tsk paprikapulver
 
Salta & peppra kotletterna runt om och stek i smör 2,5min. på var sida.
Ta upp från pannan och lämna stekfettet kvar. 
Stek i samma panna lök och champinjoner i ca:5min. lägg i vitlöken och fräs ytterligare 2min.
Häll på kycklingbuljongen och lägg i lagerbladen, låt koka upp och lägg tillbaka kotletterna i pannan, sjud på låg värme tills kotletterna är genomkokta.
Ta upp kotletterna (släng lagerbladen) och blanda in creme fraichen, cajunkryddan och paprikan, rör tills allt blandats väl och värm upp till strax under kokpunkten (koka inte) 
Nu kan man antingen lägga tillbaka köttet i såsen eller lägga på serveringsfat och slå såsen över.
Servera med ris, nudlar eller pasta.
 
Cajunkrydda
1msk rökt paprikapulver
2tsk salt
2tsk vitlökspulver
1tsk svartpeppar
1tsk lökpulver
1tsk cayennepeppar
1 1/4tsk oregano
1 1/2tsk timjan
1tsk chiliflakes
 
Blanda och lägg på burk, förvara torrt.