Lyxigare Husvagnsmiddag med egenodlade bönor och tomater
Bearnaisesås
2msk finhackad lök
3msk vitvinsvinäger
½dl vatten
1st persiljekvist
1tsk torkad dragon
3äggulor
200g smör
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
Cayennpeppar
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad.
Smält smöret och håll det varmt.
Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila.
Vispa äggulor och den silade vätskan i en kastrull.
Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar.
Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning.
Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret.
Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd cayennpeppar, salt och peppar.
Foliebakad potatis
360g kokt färskpotatis
1dl finstrimlad purjulök
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
2tsk franska örter
50g smör
Lägg alla ingredienser på ett aluminiumfolie, vik ihop till ett paket. Lägg på grillen med indirekt värme, lägg på locket och stek i ca 20 minuter eller tills du hör att det fräser ordenligt i pakettet.
Tomatsallad
2st klyftade tomater
1st skivad vårlök
1tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1tsk balsamicovinäger
1tsk honung
Lägg allt i en skål och blanda
Beef Wellington med tryffelmadeirasås
250g osaltat smör
100g shalottenlök finhackat
50g vitlök mosat fint
60ml torr sherry
30g finhackad persilja
30g finhackad timjan
Kosher salt och svartpeppar
Lägg champinjonerna i en matberedare med knivar, låt gå tills det inte kan bli mer finhackat.
Smält smör i en tjockbottnad panna på mediumlåg värme, tillsätt shalottenlöken och stek tills genomskinlig. Lägg i vitlöken och stek mjuk, sist i med champinjonhacket, stek tills vätskan från svampen har släppt all vätska och massan är helt torr. Det här kommer att ta längre än man kan tro, svampen innehåller mycket vätska och det kommer att vara en "soppa" till att börja med, men allt eftersom kommer vätskan att ånga bort. Rör hela tiden, ju torrare duxellemassa du får desto bättre resultat kommer det att bli.
Tillsätt sherryn och låt brässera tills vätska har ångats bort. Lägg i örterna och smaka av med salt & peppar, rör om tills allt blandats väl, nu får det inte finnas någon vätska kvar.
Tryffelmadeirasås
28g osaltat smör
100g hackad shalottenlök
2,5dl madeira
1,2dl Sherry
½L demi-glace eller oxbuljong
Kosher salt & svartpeppar
1st stor svart tryffel skivad tunnt på en mandolin
1msk Cognac
Hetta upp en såspanna till låg värme, tillsätt smöret och låt smälta. Tillsätt schalottenlöken och fräs sakta tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt maderia, sherry och låt reducera tills det återstår 3 msk. Häll i demi-glacen, låt koka upp på medelvärme och reducera till såskonsistens. Sila av såsen med en chinois (finmaskig sil). Precis innan servering lägg i tryffel & cognac och täck med ett lock så alla aromer gifter sig med såsen.