När man grillar fläskkotletter så är det bäst att grilla först hastigt på direktvärme för att sedan långsamt tillaga på indirektvärme, då får man en saftig god köttbitt. Vi torrubbade köttet med Epic Spice Smoked Spanish Chorizo Rub som är väldigt god till grillat fläskkött. Epic Spice kryddor säljs på birkaknivar.se
4X150g fläskkotletter utan ben
2msk rub
Rubba köttet på båda sidorna och låt vila 30 minuter. Grilla tills du får en kärntemperatur på 68°. Låt vila 5 minuter i folie.
Ugnsrostade betor
2st medelstora morötter
4st gulbetor
4st små färska rödbetor
2tsk flingsalt
8st kvistar färsk timjan
2st krossade vitlöksklyftor
2msk olivolja
Skala betorna, dela i mindre bitar. lägg på en plåt, häll på olivoljan, salt, vitlök och timjan, blanda väl med händerna och rosta i ugnen på 180° tills betorna blivit mjuka och fått en fin färg.
Servera med marinerad fetaost och en god vinegrette.