Crêpes är så otroligt gott och man kan fylla med precis det man tycker om, vi valde att göra två olika fyllningar, en med räkor och en med skinka och chaminjoner.
Crêpesen ligger på stekplåt från Pallarèrs som saluförs av birkaknivar.se Stekpincetten, kockslängen och stekspaden är från professional Secrets som oxå saluförs av birkaknivar.se
Om ni är sugna på dessa trevliga produkter så gå in på birkaknivar.se och ange rabattkoden Instakocken10 så får ni 10% rabatt på köpet.
Crêpessmet
4st ägg
4+4dl mjölk
4dl vetemjöl
1tsk salt
smör till stekning
Vispa ihop ägg och 4dl mjölk, vispa in mjölet lite åt gången så det inte bildas klumpar, vispa in resten av mjölken och saltet. Låt vila 30min.
Skinkfyllning
1st finhackad gullök
3dl vispgräddde
100g skivade champinjoner
100g strimlad rökt skinka
1st grönsaksbuljongtärning.
Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. Slå på grädden, buljongen och lått koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p
Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven prästost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
1st finhackad gullök
3dl vispgräddde
100g skivade champinjoner
100g strimlad rökt skinka
1st grönsaksbuljongtärning.
Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. Slå på grädden, buljongen och lått koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p
Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven prästost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
Räkfyllning
3dl grädde
1/2dl vitt vin
½ finhackad gul lök
½msk fiskfond (el. efter smak)
1tsk kycklingfond
4msk hackad färsk dill (el. efter smak)
170g skalade räkor i lag
3msk lag från räkorna
2msk mjöl
s/p
Fräs löken mjuk på låg värme, höj värmen till medelhög och slå på grädde, vitt vin, räkspad och fonderna, låt sjuda 10 minuter, red med mjölet och sjud ytterligar ett par minuter så mjölsmaken kokas bort, ta bort från värmen och låt svalna lite, tillsätt räkor och dill, smaka av med salt och peppar.
Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven prästost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en grönsallad.