En köttklassiker som serveras med frästa grönsaker, en sherrysås och lite ugnsrostad potatis, alltid lika gott!
Plåten som rätten ligger på kommer ifrån Pallarés stekplåtar från Spanien.
Perfekt för ugnen/grillen eller över öppen eld och saluförs av birkaknivar.se
Om ni oxå vill handla från Birkaknivar så får ni här 2st rabattkoder, för knivsortimentet så ange Instakocken25 så får ni 25% rabatt, för övrigt sortiment så ange rabattkoden Instakocken10 så får ni 10% rabatt.
Baconlindad oxfilé
4st mittbitar av oxfilé á 150g
4st baconskivor
Salt
Nymald svartpeppar
Smör att stek i
Börja med att kydda filén med salt och peppar runt om, linda bacon runt om köttet. Hetta upp en stekpanna på medelvärme, låt smöret smälta och tystna, lägg i köttet och bryn på båda sidorna. Lägg över i en ugnsäker form, stek i ugn tills du får en kärntemperatur på 54°, låt vila i 3 minuter.
Sherrysås
2dl torr sherry
5dl oxbuljong
1msk kinesiskt ljus soya
1st finhackad schalottenlök
1st krossad vitlök
1st timjanskvist
1st lagerblad
2tsk tomatpuré
1msk smör
Salt
Peppar
Maizenaredning
Värm upp en såspanna på medelvärme och lägg i lagerbladet, rosta det på båda sidorna tills det börja dofta av bladet utan att brännas. Lägg i smöret och låt smälta, tillsätt lökarna och timjanskvisten, fräs tills lökarna blir glansiga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa 1 minut. Häll i sherryn och buljongen, låt sjuda i15 minuter. Red med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar.
Servera med ugnsrostad potatis.