Igår lagade vi Lammracks med rosmarinsdoftande rödvinssky.
Grilla Lammracksen 1-2 minuter per sida.
Rosmarinsdoftande rödvinssky6 - 8 portioner
3 msk smör
3 schalottenlökar
4 dl rödvin
2 kvistar rosmarin
2 msk oxfond
2st hackade vitlöksklyftor
50g smör
Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör i cirka 4 minuter på medelvärme. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt sjuda cirka 15 minuter. Sila av skyn och montera ner smöret. Smaka av med salt och peppar. Om man vill ha den lite mörkare så häll i soya.
Rättikagratäng:
500 g rättika, skalad och skivad i 5mm tjocka skivor
1 krm salt
2 liter vatten
2 skalade gula lökar i skivor
3-5 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)
3 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
200 g philedelphiaost
svartpeppar
Mozzarella
Värm ugnen till 150°C. Koka upp vattnet med salt och koka rättikan i 5 minuter. Häll av vattnet och varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform. Blanda crème fraiche, philedelphiaost och grädde, tillsätt svartpeppar. Fördela gräddblandningen över rättikan och även i mellan rättikan. Gratinera gratängen i ca 1 till 1.5 tim. När den börjar få färg och kännas mjuk ta ut ur ugnen och lägg på mozzarellan. Gratinera i ugnen några minuter till, tills osten fått fin färg och konsistens.
Till detta serverade vi stekta grönsaker