Köttfärslimpa med grönsakstimbal
Hej ! Idag är jag verkligen helt trött, har jobbat över några timmar och började 6 imorse så jag orkar inte lägga ut receptet ikväll men det kommer imorgon under dagen.
Det har börjats att rivas och byggas för nya fiskdisken på coop nu där jag kommer att jobba som VOA (verksamhetsområdesansvarig) och vi stannar gärna kvar och hjälper till med det vi kan.
Men í helgen är jag ledig och då ska vi ut och plocka mera trattkantareller och då ska vi även fota och blogga ny härlig mat, det ser jag fram emot :))
Ha det gott så länge !
Ps. Har ni märkt att det nästan är sommargrader igen och vi är alldeles strax inne i Oktober !?
Vi hade 25 grader på balkongen idag (i solen då ja) och 17 i skuggan men ändå...!
Ny dag och mycket piggare så här kommer receptet.
800g blandfärs
2st medelstora gula lökar
2st ägg
20g smör
8g salt
1krm nymald vitpeppar
Stek löken i smöret och låt svalna. Blanda alla ingredienser och lägg i färsmeten i en smörad brödform.
Baka av i ugnen på 175 grader tills den får en kärntemperatur på 70 grader.
Ta ur den ur formen och vira in i folie och låt vila i 15 minuter.
Grönsakstimbal
250g morötter
250g broccolibuketter
2st ägg
2dl vispgrädde
s/p
Koka morötterna och broccolin var för sig mjuka. Mixa dem var för sig i en mixer med 1st ägg och 1dl vispgrädde, smaka av med salt och peppar.
Smörj portionsformar med smör och lägg först i broccolismeten och sedan morotssmeten. Baka av dem i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Låt stanna lite och ta ut dem från formarna.
Grönpepparsås
½st finhackad gullök
3msk grönpeppar i lag
5dl vispgrädde
2msk kalvfond
20g smör
s/p
Fräs löken och grönpepparen i smöret, slå på grädden och fonden. Låt reducera till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med rårörda lingon som sötats med sötrix.