
Köpte strömmingsflunda och exprimenterade fram en panering till stekt strömming.
Många undrar vad skillnaden är mellan strömming och sill så jag tänkte förklara det nu.
Sill och strömming är samma art. Det som avgör vad fisken kallas är var den är fångad. Fångas den norr om Kristianopel i nordöstra Blekinge så kallas den strömming. Fångas den längre söderut på västksuten kallas den för sill. Regel är att ju lägre salthalt desto mindre blir fisken. Strömmingen är oftast magrare och mindre än sillen.
Sill och strömming är väldigt rik på de fettlösliga vitaminerna A o D som vi är i stort behov av.
Jag blandade till en panering av mandelmjöl och hasselmjöl som jag kryddade med salt och vitpeppar och vände däri flundrorna.
Stekte dem i deodoriserat kokosfett och smör som får en perfekt smak från smörets 400 naturliga aromämnen och en underbar stekyta av kokosfettet som har en bra stekegenskap och gör att smöret tåler en högre temperatur.
Skarpsås
3st hårdkokta ägg
3st råa äggulor
3msk dijonsenap
1,5msk vitvinsvinäger
1½dl vispgrädde
2dl gräddfil
2krm cayennepeppar
Salt
Peppar
Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar.
Ja, och i vårt kök blir det sillflundra i morgon:) Fast den kommer att serveras med en sallad på rödlök och äpple, en favorit i repris. Skrapsås är ju hur gott som helst, det ska vi minsann ta och göra nästa gång det blir sill i köket, tack för påminnelsen!
skriven