Ikväll gjorde vi Rödspätta panerad i mandelmjöl och dansk remouladsås samt lite grönsallad till, så himla gudagott :)) Funderar ni på receptet så hojta bara till så ska ni få det !
Ok, många "Hojts" så här kommer receptet !
Dubbelpanerad Rödspätta
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpeppar
100g smör
2msk olja
Dubbelpanering
Vänd fisken i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare fisken i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i fisken och stek till gyllenbrun yta.
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpeppar
100g smör
2msk olja
Dubbelpanering
Vänd fisken i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare fisken i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i fisken och stek till gyllenbrun yta.
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
Smaklig spis !