
Hos oss är Asiatiska smaker en verklig favorit och att få till den där riktiga smaken är inte lätt eftersom man är uppväxt med det svenska smakarvet från köttbullar och stekt fläsk med löksås. Tur är idag att det finns bra kokböcker och internet att hitta bra recept på maträtter från andra länder. Att få till dem så det passar LCHF är inte så svårt även när det gäller det kinesiska köket där det ingår en hel del socker. Vi fick till en supergod rätt som biff med bambuskott. Och med Miricle rice så kändes rätten helt komplett.
Biff med bambuskott
För 4 personer
500g strimlad biff
½tsk salt
½tsk sötrix flor
½tsk sötrix flor
2tsk mörk soya
1krm malen svartpeppar
2tsk vitvinsvinäger
2msk vatten
2tsk olja
Blanda alla ingredienser och vänd ner det strimlade köttet och låt marinera i 30 minuter.
Såsen
2dl kycklingbuljong
1dl ostronsås
Blanda och koka upp
1st strimlad gul lök
2dl strimlade bambuskott
1dl strimlad morot
2msk finstrimlad färsk ingefära
4st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
30g torkad blötlagd black fungus
Fräs vitlök, lök, ingefära och kött i oljan. Tillsätt morötterna och svampen och fräs några minuter
Häll på såsen och låt puttra några minuter.
Servera med Miracle nudels eller rice
Det ser gott ut! (jag vet hur svårt det är att ta bilder med sån sås :-)
skrivenDet kinesiska och det japanska köket tycker jag är de svåraste, av de de populära regionala köken, att anpassa till LCHF. Det går liksom inte att få upp fetthalten till en skaplig nivå. Ingen yoghurt, ingen kokosmjölk, ingen grädde och inget smör. Bara lite olja.