


Pepparrotskött
800g grytbitar av högrev
1st grovskuren gul lök
5st skalade morötter skurna i 3cm stora bitar
10st hela vitpepparkorn
½msk salt per liter vatten
2msk kalvfond
Såsen
2msk smör
5dl buljong från koket
5dl reducerad vispgrädde
3msk riven pepparrot
1tsk sötrix flor
1tsk ättika
Salt och peppar
Lägg grytbitarna i en kastrull och slå på vatten så det täcker. Låt koka upp och skölj av köttet. Lägg tillbaka köttbitarna i kastrullen och slå på nytt vatten. Låt koka upp och skumma av om det behövs. Lägg i salt, lök, morötterna, vitpepparkornen och kalvfond. Låt det hela koka sakta tills köttet är mört. Sila av och spara buljongen till såsen.
Såsen
Slå på fonden i den reducerade grädden och tillsätt pepparroten och smöret. Låt reducera till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och låt det få ett uppkok.
Hej! Jag har precis hittat till din blogg och jag vill bara säga att dina bilder och alla recept ser helt fantastiska ut. Jag har lagt till dig på Bloglovin och jag har redan spanat in den grillade kycklingen och löksoppan som jag ska laga inom snar framtid :)
skriven