Pepparrotskött

 
 
 
 
Köpte "Morberg lagar husmanskost" En härlig kokbok med snygga bilder och de flesta recepten går att göra om till lågkolhydratskost. Vi blev så sugna på pepparrotskött så jag gjorde en mer LCHF anpassad variant. Här är min tolkning på pepparrotskött.
 

Pepparrotskött

800g grytbitar av högrev

1st grovskuren gul lök

5st skalade morötter skurna i 3cm stora bitar                   

10st hela vitpepparkorn

½msk salt per liter vatten

2msk kalvfond

Såsen

2msk smör

5dl buljong från koket

5dl reducerad vispgrädde

3msk riven pepparrot

1tsk sötrix flor

1tsk ättika

Salt och peppar

Lägg grytbitarna i en kastrull och slå på vatten så det täcker. Låt koka upp och skölj av köttet. Lägg tillbaka köttbitarna i kastrullen och slå på nytt vatten. Låt koka upp och skumma av om det behövs. Lägg i salt, lök, morötterna, vitpepparkornen och kalvfond. Låt det hela koka sakta tills köttet är mört. Sila av och spara buljongen till såsen.

Såsen

Slå på fonden i den reducerade grädden och tillsätt pepparroten och smöret. Låt reducera till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och låt det få ett uppkok.

 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Paula

Hej! Jag har precis hittat till din blogg och jag vill bara säga att dina bilder och alla recept ser helt fantastiska ut. Jag har lagt till dig på Bloglovin och jag har redan spanat in den grillade kycklingen och löksoppan som jag ska laga inom snar framtid :)

skriven
#2: LOUISE/KFMNPAH

Oj så klassiskt och gott! Det har jag inte ätit sen jag var liten, hemma och hos mormor och morfar :)

skriven

Kommentera inlägget här :