Pizza med tryffelerad sallad

 
 
Idag har vi haft en riktig slappardag och gjorde oss våran favoritpizza med receptet från 56kilo.
Som pålägg hade vi stekt köttfärs, bacon, oliver, lök och mozarella. 
Till den så gjorde vi en pizzasallad smaksatt med tryffelmust från Gourmet gruppen och det blev såååå galet gott till pizzan !
 

Pizzabotten 
5 dl mandelmjöl från LCHF butiken
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

 

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg.

 
 
 

Gillad Kyckling med mild Tzatziki

 
 
Kyckling är så otroligt gott, enkelt och förhållandevis billigt. Men köp aldrig frysta kycklingfiléer för de är besprutade med vatten, socker och salt och ibland tillsatser som det vattenbindande fosfaten E451. Läs mer här.
Här kommer receptet på en härlig grillad hel kyckling med en mild tzatziki.
 
Grillad kyckling
1st hel färsk kyckling
1tsk honung
1tsk riven ingefära
1tsk timjan
1tsk sambal oelek
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Citronsaft från ½ citron
2msk rapsloja
50g smör
 
Mixa eller mortla honung, ingefära, timjan, sambal oelek, salt, peppar, citronsaften och oljan. Gnid in kycklingen både på insidan och utsidan noga. Lägg lite skivade morötter och lök på botten av en form och lägg på kyckling. Klicka på smöret och stek den först i ugnen på 125 grader tills den får en kärntemperatur invid benen på 70 grader. Öka sedan temperaturen till 225 grader och stek ytterliggare till en kärntemp på 75 grader. Ös sista minuterna med spadet över kycklingen några gånger för att få en härlig färg och krispighet.
 
Mild tzatziki
2dl fet yoghurt
½st riven avrunnen gurka
3msk finhackad persilja
2tsk vitvinsvinäger
1st riven vitlöksklyfta
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
 
Blanda alla ingredienserna och låt stå och mogna 30 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God frukostmacka på bakerixmjöl

 

Dragonbakerixbröd med keso
3st ägg
4dl bakerix
 
100g keso
1msk torkad dragon
1krm salt
Vallmofrö eller sesamfrön att toppa med.
 
Vispa äggen fluffigt med en elvisp, lägg i keson och vispa ca 1 minut till. Vänd ner bakerixen, dragonen, salt och peppar. Forma till 4st ciabattaliknande bröd med blöta händer. Lägg dem på ett bakplåtspapper, strö på frön och baka av dem i ugnen på 175grader i 20 minuter. Låt svalna.