Kyckling med kronärtskockor och murklor

 
En frikassé på kyckling, kronärtskockshjärtan och murklor som är riktigt riktigt god.
 
1brk kronärtskockshjärtan (Strimlade grovt)
Saften från 1st citron
4st kycklinglår
100g förvällda murklor
2st tärnade morötter
1st finhackad lök
1st finhackad king solovitlök
2dl vitt vin
3msk koncentrerad kycklingfond
1l.vatten
2msk timjan
50g smör 3msk olivolja till stekningen
2st lagerblad
S/p
1dl crème fraiche
1tsk dijonsenap
 
Dela kycklinglåret vid leden och bryn dem i smör och olivolja tills de får en gyllenbrun färg. Lägg över dem i en gryta. Slå på vattnet så det täcker samt fonden och lagerblad, låt sjuda 20 minuter. Fräs lök, murklor, vitlök och morötterna i smör, krydda med salt, peppar och timjan. fräs i 5 minuter, tillsätt det vita vinet och kronärtskockorna.
Slå på fräset i kycklinggrytan och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Lyft upp kycklingen och grönsakerna med en hålslev, sätt på varmhållning. Reducera buljongen till hälften.
Vispa upp crème fraichen med senapen och rör ner i buljongen, låt det hela få ett snabbt uppkok och lägg till sist tillbaka kycklingen och grönsakerna. Servera och njut.
 

Sesamkyckling med glaserade pärllökar.

 
Denna rätt är så fantastiskt god och väldigt enkel. Skär kycklingfilé på längden och doppa dem i Japansk soya och sedan sesamfrön. Stek dem i kokosfett tills de får en kärntemperatur på 72 grader.
Vi serverade dem med frästa grönsaker och glaserade pärllökar.
Av resterna som blev över till dagen efter gjorde vi en sötsur sås som vi dippade kycklingen i, såsen var klassisk och sockret byttes rakt av ut mot sötrix.
 
 
 

Grillad kalvfilé med fritatta di spinachi

 
Kalvkött är bland det godaste möraste kött man kan äta, allt som behövs är bara salt & peppar så blir det jättegott och tillsammans med lite Italienska smaker som fritatta di spinachi och Salsa di pomodoro så blir den fulländad.
 
Skiva kalven , salta & peppra och grilla den ca 1 minut på varje sida.
 
Fritatta di spinachi
1pkt fryst bladspenat (450g)
1st finhackad solovitlök
4st ägg
100g riven parmesan
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
4msk kokkosfett att steka i
 
Tina och pressa ur vattnet från spenaten. Blanda alla ingredienser och klicka ut matsekeds stora klickar i hettat kokosfett och stek dem knapriga på båda sidorna.
 
Salsa di pomodoro
8st tärnade tomater
1st tärnad grön paprika
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
½dl olivolja
1tsk salt
1krm gromalen svartpeppar
 
Hetta upp oljan och fräs alla ingredienser i ca:8 min. tills det blir en salig röra.