En frikassé på kyckling, kronärtskockshjärtan och murklor som är riktigt riktigt god.
1brk kronärtskockshjärtan (Strimlade grovt)
Saften från 1st citron
4st kycklinglår
100g förvällda murklor
2st tärnade morötter
1st finhackad lök
1st finhackad king solovitlök
2dl vitt vin
3msk koncentrerad kycklingfond
1l.vatten
2msk timjan
50g smör 3msk olivolja till stekningen
2st lagerblad
S/p
1dl crème fraiche
1tsk dijonsenap
Dela kycklinglåret vid leden och bryn dem i smör och olivolja tills de får en gyllenbrun färg. Lägg över dem i en gryta. Slå på vattnet så det täcker samt fonden och lagerblad, låt sjuda 20 minuter. Fräs lök, murklor, vitlök och morötterna i smör, krydda med salt, peppar och timjan. fräs i 5 minuter, tillsätt det vita vinet och kronärtskockorna.
Slå på fräset i kycklinggrytan och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Lyft upp kycklingen och grönsakerna med en hålslev, sätt på varmhållning. Reducera buljongen till hälften.
Vispa upp crème fraichen med senapen och rör ner i buljongen, låt det hela få ett snabbt uppkok och lägg till sist tillbaka kycklingen och grönsakerna. Servera och njut.
Oj vad gott, måste testas.
skriven