





När du brännt in din pannan med olja i ca 6-8 minuter är det bara att hälla bort oljan och torka ur den med hushållspapper och vips så har du en stekpanna som inte bränner fast.
Hej och tack för tips!
Detta kanske även kan appliceras på utegrill med rostig gjutjärnshäll? Är ett elände tycker jag att få bort rost som bildats under vintern trots att jag gör ren den och även lägger på ett skyddande lager kokosfett på hösten... Men vill gärna testa detta och se om det hjälper!
Åh, jag plockade fram min gamla gjutjärnspanna häromdagen och funderade på hur jag skulle få den som ny igen. Trodde inte det skulle gå, var på väg att kasta den. Vilken tur, jag gjorde inte det. Nu ska här saltas, oljas och hettas upp. TACK för tipset!
Anna - http://blogg.omakastengods.se/
Kanonbra tips! Gjutjärn är det bästa som finns och oändligt mycket bättre än teflon som är dåligt för miljön och dessutom skadligt för hälsan eftersom små fragment alltid lossnar förr eller senare och hamnar i maten. Med gjutjärn får man istället ett extra tillskott av nyttigt järn.
Var med i våran veckans blogg för att nå våra underbara MÅNGA läsare. För att direkt komma till inlägget så gå till vår kategori tävlingar! Lycka till
Kommenterar ett gammalt inlägg men måste bara tacka för tipset. Wow stekpannan blev bättre än den någonsin varit.
Som jag slitit mitt hår över denna panna, det enda som typ inte bränts fast har varit smör o olja. Nu kunde jag till och med steka ägg.
Tack.
tack för tipset, skall genast försöka mig på detta då jag häromdagen glömde stekpannan på högsta värmen då jag skulle ta hand om svampen.
tack o bock
kan man använda kokosfett isf olja?
Exploderar när man har i vatten? Jag vet vad du menar men nej, det blir inte en "explosion"...
Fina tips. Undrar hur det är om man har bränt kastruller också. Detta är jag väldigt nyfiken på eftersom detta har hänt 2 av mina kastruller (som tur var inga pro-kastruller). Vilka har varit synd att slänga om det finns goda råd att få bort det brända, och om det överhuvudtaget går det med i mitt fall aluminium-kastruller.
Tack för tipset!
Lyckades dock bara bränna i tre minuter innan hela lägenheten blivit rökfylld :(
Men om en stekpanna har tappat järnet alltå flagor har lossnat. Då är det väl bara att slänga den och köpa en ny?
Jo, Mats. Det blir en ångexplosion.
Man kan även köra pannan i ugn på 175-200 grader i 15-30 min. Då slipper man brandrisken. Låt den kallna i ugnen och torka bort överflödigt olja.
Har man trä handtag ska man INTE köra den i ugn!
Hej! Fick inte bort allt gamla rester som kom fram när jag skulle torka ur pannan. Mycket satt fortfarande fast. Ska jag vänta tills den har kallnat innan jag torkar ur.
Hälsningar Mikael
När man hittar en gammal blogpost med super bra tips, så härligt!
Vi har haft pannan länge och det måste har varit 5 olika lagar med bränt smuts. Använd skrubb svamp, svinto och allt möjligt. Ingenting funkade.
Testade nu med salt i pannan. Skrubbat i minst en halvtimme. Träsleven dog, pannan fick sin återkomst. Tack träsleven, du kommer bli saknad!
Ska det vara högsta värme hela tiden?