Tomatbrässerad kalvinnanlår

 
När man kommer hem sent från jobbet och inte orkar stå vid spisen länge men ändå vill äta något gott så är det perfekt att ha produkter som hjälper en snabbt och enkelt för att nå supergoda smaker. En sån produkt som blivit min favorit är, Seggianos cheery tomato salsa från Gourmet gruppen som är gjord på 97% Sicilianska körsbärstomater.
 
Tomatbrässerad kalvinnanlår för 4 personer
8st tunna skivor kalvinnanlår à 80g
1flk Seggianos cheery tomato salsa
1st grovhackad gul lök
2st hackade vitlöksklyftor
2st urkärnade tärnade tomater
1msk kalvfond
Salt 
Grovmalen svartpeppar
2msk olivolja att steka i
 
Salta och peppra köttet på båda sidorna. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och bryn köttet 1½ minut på vardera sida. Lägg i lökarna och lå de få fräsa med i 2 minuter, slå på tomatosalsan, de tärnade tomaterna och fonden. Låt brässera i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
 
Till detta serverade vi steka sparrisar och plocksallad.
 
Stekt sparris
8st sparrisar
2msk god olivolja
1msk Mussinis vit tryffel druvmust
1st nypa flingsalt
 
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek sparrisen tills den blir lagom mjuk. Pensla med tryffeldruvmusten och strö över saltet.
 
 

Kommentarer :

#1: Martina

Ja, lite extra hjälp på kvällskvisten är ju aldrig fel!

skriven

Kommentera inlägget här :