Grillade örtkryddade köttbullar

 
Min fru odlar just nu en massa örter som hon ansade igår så det blev en hel hög med blandade örter
(basilika, oregano, rosmarin, citronmeliss, persilja och Timjan).
Så jag gjorde dessa örtköttbullar med basilika, Timjan, oregano, rosmarin och persilja. Citronmelissen använde jag i yoghurtsåsen. Till det serverades en greksallad med blandade oliver, grillad tomat och fetaost. Som jag sedan ripplade över Seggianos new harvest olivolja (en av de bästa i världen), Mussinis aceto balsamico di modena, flingsalt och svartpeppar. Svårare än så här behöver det inte vara.
 
Örtkryddade köttbullar
400g nöt eller blandfärs
1st ägg
2msk olivolja
1msk hackad basilika
1msk hackad oregano
1msk hackad rosmarin
1msk hackad persilja
2tsk mald Himalaya salt 
1tsk grovmalen svartpeppar
 
Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Forma till stora köttbullar med blöta händer. Låt dem vila 30 minuter och grilla dem sedan färdiga på grillen.
 
Yoghurtsåsen
1dl½ turkisk yoghurt
½ gurka
1st vitlöksklyfta
2msk finhackad citronmeliss
1msk citronsaft
Himalaya salt
Grovmalen svartpeppar
 
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhustet med en sked. Skär den sen i långa strimlor och sedan i tärningar och lägg sedan i en bunke. Lägg i resterande ingredienser, rör om och smaka av med salt och peppar.
 
Det här var väldigt gott med smaker av medelhavsländerna, fräscha örtiga smaker som går utmärkt ihop med vitlöken i yougurtsåsen och fetaosten i salladen.
 
Glöm inte att gå in och "Gilla" Lannérs köksblandning" på Facebook, då får du alltid det senaste uppdateringarna från Bloggen direkt på din Facebooksida !
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :