
I det Lannérska köket har vi verkligen fastnat för våran Crock pot. Igår blev det pulled beef på högrev och vi var helt överens att det är mycket godare än pulled pork. Vi serverade med brödet från 56 kilo,
blue cheesedressing, tomater, rå lök och saltgurka. Fast food när den är som bäst, tar väldigt lång tid att tillaga men går väldigt fort att äta. Grymt gott.
Pulled beef á la Lannér
500g högrev tärnad i 4X4cm bitar.
1brk krossade tomater
2st finhackade vitlöksklyftor
1st riven morot
1msk oxfond
3msk BBQ-sås
1st finhackad gul lök
1st finhackad röd chili
8g salt
2tsk grovmalen svartpeppar
Bryn köttbitarna runt om i en stekpanna. Lägg alla ingredienser i crock poten och ställ in på låg i 10 timmar.
Dra isär köttet med en trägaffel och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Blue cheesedressing
100g blåmögelost
1dl crème fraische
Mixa osten och crème fraische
Brödet
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
sesamfrön + uppvispat ägg
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Jättespännande med pulled beef! Om man inte har en crock pot, hur länge skulle det ta då tror du?