Från havet och rakt ner i grytan

 
I Måndags for vi iväg till Norge och Sjøbakken fiske-camping för att fiska, vila, fota och njuta av tre lediga dagar tillsammans. Vi fick Torsk, Sej och Kolja på kroken, Koljan slet sig tyvärr men den övriga fisken tillagades pinfärsk.
 
Receptet är för 4 personer
 
Fiskgratäng
600g torskfilé
100g tärnad gårdspancetta
1st finhackad gulök
1dl finhackad persilja
100g smör
3dl grädde
2dl riven västerbottensost
Salt
vitpeppar
 
Lägg filéerna i en ugnsfastform. Knaperstek pancettan med persiljan i en torr panna tills de blir knapriga. Strö över pancetta, lök och osten. Koka upp grädden med smöret och smaka av med salt och peppar,slå grädden över gratängen och baka av i ugnen på 175 grader i 40 minuter.
 
 Våren på Sjöbakken
Fågellivet vid de Norska fjordarna sprudlar av liv just nu, alla flyttfåglar har kommit för att häcka och det är så himla kul att smyga omkring med kameran för att fånga artrikedomen på bild, en del som vi ville ha på bild var dock alldeles för långt borta för att det skulle bli nåt bra, den vackra Gråhägern var en av de fåglar som vi endast kunde se på håll.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
2 stycken Gråhäger långt bort på bodtaket.

Kommentarer :

#1: Cissi

Fantastiska bilder, som alltid :)

Svar: Tack :)
Jimmie Lannér

skriven
#2: Ellen

Wow, vilka fina bilder!

Svar: Tack :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :