3msk créme fraiche
2dl vispgrädde
1tsk dijonsenap
80g smör
s/p
Några rasp muskotnöt
Brynsmöret och lägg i blomkålen och svartroten fräs tills den får lite färg. Slå på grädde, créme fraichen, senapen och låt det sjuda ca 20 minuter, mixa den slät. Smaka av med tryffelolja, s/p samt muskotnöt.
1msk olivolja
Salt
½dl ättika
1½dl vatten
1tsk salt
2krm svartpeppar
Koka upp lagen och låt den svalna, lägg i svartroten och låt dra i några timmar.
Picklad rödlök
1st skalad skivad rödlök
½dl ättika
1½dl vatten
1tsk salt
2krm svartpeppar
Koka upp lagen och låt den svalna, lägg i rödlöken och låt dra i några timmar.
Ångad romanesco och sparris
4st buketter romanesco
12st gröna färska sparrisar
Vatten
Koka upp 2cm vatten i en gryta, lägg romanesco och sparris i en sil, sätt över det ångade vattnet med lock (se till att inte romanescon vidrör vattnet) och låt ånga 5 minuter.
Smörstekta trattkantareller
50g torkade trattkantareller
25g smör
Blöttlögg kantarellerna i en timmer. pressa ur vattnet. Smält smöret i en stekpanna och stek svampen sakta tills fettet är borta, krydda med salt och peppar.