Rosta kastanjerna mitt i ugnen ca 20-30 min. Kastanjerna är klara när skalet börjar spricka. Låt svalna något.
Rör ner citronskal, saft och salt i det rumsvarma smöret och servera till kastanjerna.
Fiskburgare med chili, koriander och knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk
500g vitfisk som torsk, sik kolja mm
2st ägg
2½dl vispgrädde
½dl färsk koriander
1st röd chili
6g salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Stoppa alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smet. Forma fyra stycken burgare med blöta händer. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka av i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader.
Rostad vitlöksås
8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)
1st medelstor gul lök (grovhackad)
5dl visprädde
3msk oxfond.
30g smör
S/P
Grovhacka vitlökarna, rosta med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills blir lätt brynta. Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med Salt och peppar.
Jordärtskock och potatispuré
400g skalad mjölig potatis
400g skalade jordärtskockor
3dl vispgrädde
100g smör
Koka jordärtskockorna och potatisen mjuk. Koka upp grädden och smöret och mixa med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Strö över knaperstekt Vindelrökt sidfläsk.